OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Hvad er fordelene?

Man har en væsentlig mindre kapitalbinding, typisk ca. 50% af den danske markedspris. Da der ved brug af denne metode ofte er tale om meget specielle biler, vil disse også være lettere at omsætte efter endt brug, da bilen stadig er uden registreringsafgift og kan sælges i udlandet, hvor der er et større køberklientel. Bilen vil til enhver tid senere kunne indregistreres på danske eller udenlandske nummerplader, hvis man ønsker det. Flexleasing er mest velegnet til specielle og dyre biler og eventuelt biler man ønsker at bruge for en periode f.eks. en cabriolet til brug i sommermånederne.

Metoden er også fordelagtig til en udlænding, der er ansat i en dansk virksomhed for en periode.

 

Hvad sker der ved aftalens udløb?

Der er tale om finansiel leasing, hvor man som kunde selv indestår for restværdien. Leasingaftalen kan også forlænges, og ønskes dette ikke er der som anført anvisningspligt ved udløb, hvorved leasingtager skal anvise momsregistreret køber af bilen eller en ny leasingtager.
Det indbetalte depositum til sikkerhed for værditabet, opgøres efter denne salgssum.

 

Hvem ejer bilen?

Bilen indregistreres med leasingselskabet som ejer og leasingtager som bruger. 

 

 

Hvad koster registreringsafgiften??

Den periodebetalte registreringsafgift betales på brugte biler med 0,5% (bilens alder over 36 måneder) eller 1% (bilens alder 3-36 måneder) pr. måned af bilens totale vurderede registreringsafgift, samt en forrentning af den tilbageværende ikke betalte registreringsafgift.

Derudover skal omkostninger til etablering af leasingkontrakten, satellitovervågning samt forsikringserklæring afholdes af leasingtager.